Филиз Хюсменова от  подава оставка като депутат от парламента. Решението си

...
Филиз Хюсменова от  подава оставка като депутат от парламента. Решението си
Коментари Харесай

Филиз Хюсменова подава оставка като депутат

Филиз Хюсменова от  подава оставка като народен представител от Народното събрание. Решението си тя обоснова с претекста, че по този метод поема отговорност за резултата от изборите във Варна.

Това тя декларира в свое послание, качено на Facebook страницата на -Варна, откъдето тя бе определена за депутат.

„  във Варненска област беше силата, дала живот и ентусиазъм на първите, тръгнали проведено и законно да пазят правата си, отпред с Почетния ни ръководител доктор Ахмед Доган. То беше образец за подражателство на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на актуалното ни политическото съществуване, още веднъж бяхме дружно и получих вашата поддръжка като лидер на листата за Народно заседание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето равнище. Резултатите не са това, което ни се искаше и чакахме, макар че работихме крепко в екип, с религия за смяна и заедност “, написа тя.

Коя е Фелиз Хюсменова?

Филиз Хакъева Хюсменова е български политик от , министър без портфейл в държавното управление на Симеон Сакскобургготски, депутат в 40 Народно заседание и 49 Народно заседание, на което е заместник-председател. Евродепутат през 2007 – 09, 2009 – 14 и 2014 – 2019.

Родена е на 10 юни 1966 година в Силистра.

Завършва френска и съветска лингвистика. Представлява Движението за права и свободи () в кабинета на Симеон Сакскобургготски като министър без портфейл. Избрана е за народен представител в 40 Народно заседание от листата на . По-късно е избрана за наблюдаващ в Европейския парламент (ЕП), а от 1 януари 2007 година – за краткотраен евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Заместник-председател на комисията на Европейския парламент за районно развиване. Водач на листата на  за изборите за български представители в Европейския парламент от 20 май 2007 година, от 7 юни 2009 година и от 25 май 2014 година

Владее френски, съветски и турски език. Омъжена, с едно дете.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР